Το blog μας

Ειδήσεις, πληροφορίες, οδηγίες από την ομάδα μας

Tα τελικά κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος

Αναρτήθηκε: 21.11.17

Όπως ανακοίνωσε χθες στην Ολοµέλεια η Υπουργός Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια της οµιλίας της, δεν θα εκδοθεί κ.υ.α. για τον προσδιορισµό των κριτηρίων για την καταβολή του κοινωνικού µερίσµατος αλλά οι σχετικές διατάξεις ενσωµατώνονται στο νοµοσχέδιο µε νοµοτεχνικές βελτιώσεις.

Το Taxheaven σας παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού µερίσµατος.

Περισσότερα

Καµία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας του 2018

Αναρτήθηκε: 20.11.17

Καµία αλλαγή δεν προβλέπεται στα τέλη κυκλοφορίας του 2018, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν µέχρι τις 31 ∆εκεµβρίου, σύµφωνα µε την ΕΡΤ.

Όπως επισηµαίνει, οι ιδιοκτήτες ΙΧ και δικύκλων ανάλογα µε τον κυβισµό θα πληρώσουν για οχήµατα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2000 από 22 έως 1.230 ευρώ, από το 2001 έως το 2005 από 22 έως 1.260 ευρώ, από το 2006 έως και το 2010 από 22 έως 1.380 ευρώ και για τα νεότερης τεχνολογίας από 90 λεπτά έως 3,72 ευρώ ανά γραµµάριο διοξειδίου του άνθρακα. Απαλλάσσονται όσα εκπέµπουν λιγότερο από 90 γραµµάρια co2 και τα υβριδικά έως 1549 κυβικά.

Περισσότερα

Ποιοι και γιατί κινδυνεύουν να χάσουν τις ρυθµίσεις στην Εφορία

από το νέο έτος

Αναρτήθηκε: 14.11.17

Να χάσουν µαζικά την πολύτιµη ρύθµιση των 100 δόσεων κινδυνεύουν εκατοµµύρια φορολογούµενοι και επιχειρήσεις από το νέο έτος. Ο λόγος; Βάσει µνηµονιακής υποχρέωσης που έχει ήδη ψηφιστεί, η Εφορία αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις διατήρησης των ρυθµίσεων.

Το ζήτηµα είναι ότι µέχρι στιγµής δεν δίνεται η ηλεκτρονική δυνατότητα στους φορολογουµένους να ρυθµίσουν εµπρόθεσµα οφειλές που δεν έχουν ακόµη καταστεί ληξιπρόθεσµες.

Περισσότερα

Συνεχίζεται η φορο - εξόντωση της μεσαίας τάξης

Στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Αναρτήθηκε: 08.11.17

Συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης μέσω δραματικής μείωσης των εισοδημάτων της αλλά και καταχώρησής της στα προβληματικά κατάστιχα της εφορίας. Η πολιτική της εξοντωτικής υπεροφορολόγησης συνεχίζει να δημιουργεί νέες γενιές οφειλετών της εφορίας που θα μάθουν αναγκαστικά να ζουν υπό το φόρο αλλά και το βάρος των κατασχέσεων.

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων συνεχίζουν να δείχνουν με ανάγλυφο τρόπο πόσο προβληματική έχει πλέον γίνει η σχέση των Ελλήνων με την εφορία. 

Περισσότερα

Λαχνοί στη φορο -λοταρία

ακόµη και για συναλλαγές ενός ευρώ

Αναρτήθηκε: 12.10.17

Κλίμακα χορήγησης λαχνών με την οποία ωθούνται οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν την κάρτα τους ακόμη και για μικροσυναλλαγές θέσπισε το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του φορολογούμενου με ηλεκτρονικό μέσο, ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Oι έλεγχοι της ΑΑ∆Ε για αποδείξεις άρχισαν να αποδίδουν καρπούς

Τα πρώτα στοιχεία

Αναρτήθηκε: 10.10.17

Φαίνεται ότι τελικά οι σαρωτικοί έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων για την έκδοση αποδείξεων άρχισαν να αποδίδουν καρπούς. Από τα αποτελέσµατα των ελέγχων προκύπτει ότι όπου οι έλεγχοι ήταν συστηµατικοί και εκτεταµένοι το ποσοστό παραβατικότητας υποχώρησε.

Διαβάστε περισσότερα

Έρχεται παράταση ενός μήνα για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων

Η προθεσμία λήγει Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

Αναρτήθηκε: 28.09.17

Την παράταση για ένα μήνα της ρύθμισης εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Η προθεσμία λήγει αύριο Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή πρόκειται να δοθεί παράταση στη ρύθμιση έως τέλος Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Η ομηρεία συνεχίζεται

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως 17.7.2017

Αναρτήθηκε: 29.06.17

Επειδή ο χρόνος κυλά και ακόμη δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα επίσημο δελτίο τύπου ή κάποια ανακοίνωση σχετικά με την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (φυσικών & νομικών προσώπων) και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο κόμβος δέχεται εκατοντάδες τηλεφωνήματα από συναδέλφους που αγωνιούν, σας ενημερώνουμε ότι υπεγράφη χθες από την κα Αικ. Παπανάτσιου η απόφαση της παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με νέα καταληκτική ημερομηνία την 17η Ιουλίου 2017 (αναμένεται η δημοσίευσή της στο Φ.Ε.Κ.).
Αυτή η διασταυρωμένη πληροφορία υπήρχε στον κόμβο από το πρωί, όμως δεν ανακοινώθηκε επειδή ευελπιστούσαμε στην επίσημη θέση του υπ. Οικονομικών που μέχρι στιγμής δεν έχει κοινοποιηθεί, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο την ανασφάλεια όλων των συναδέλφων λογιστών - φοροτεχνικών που αγωνιούν αναφορικά με τις εξελίξεις ενός τόσο σοβαρού ζητήματος.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι 13 ανατροπές στους φόρους με το νέο μνημόνιο

Για άλλη μια φορά καλούνται οι φορολογούμενοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου

Αναρτήθηκε: 16.05.17

Μεγάλες ανατροπές στο πεδίο των φόρων φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το Σάββατο την ώρα της… eurovision στη Βουλή και –αν όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί- από την ερχόμενη Πέμπτη θα είναι νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Πώς να πληρώσετε την εφορία σε πολλές δόσεις

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά κάθε εργάσιμη ημέρα στην επιβολή περίπου 670 κατασχέσεων

Αναρτήθηκε: 28.04.17

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά κάθε εργάσιμη ημέρα στην επιβολή περίπου 670 κατασχέσεων εναντίον φορολογούμενων οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. 

Διαβάστε Περισσότερα

∆ιπλή επίθεση για τις αποδείξεις

∆ιπλή επέμβαση στην αγορά για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης

Αναρτήθηκε: 21.04.17

∆ιπλή επέμβαση στην αγορά για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης με την έκδοση αποδείξεων πραγματοποιεί το υπουργείο Οικονομικών.

Με την ενεργοποίηση νέων διατάξεων αναφορικά με το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας για όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις αλλά και την δρομολόγηση της υποχρεωτικής εγκατάστασης συσκευών ηλεκτρονικής χρέωσης καρτών POS σχεδόν σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Διαβάστε Περισσότερα

Άνοιξε το Taxis για την υποβολή των δηλώσεων του φορολογικού έτους 2016

Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία

Αναρτήθηκε: 04.04.17

Τέθηκε πριν από λίγο σε λειτουργία η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2016. Όπως ανέφερε ο ∆ιοικητής της Α.Α.∆.Ε. Γ. Πιτσιλής περίπου 100 δηλώσεις υποβλήθηκαν μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά της λειτουργίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Με τον εφιάλτη των κατασχέσεων αντιμέτωποι εκατομμύρια φορολογούμενοι

Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία

Αναρτήθηκε: 04.04.17

Με τον καθημερινό εφιάλτη των κατασχέσεων ζουν εκατομμύρια φορολογούμενοι που χτυπημένοι από την καταιγίδα των φόρων και της οικονομικής κρίσης έχουν δηλώσει στην πράξη αδυναμία πληρωμής των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Διαβάστε Περισσότερα

Στην τελική ευθεία για τη φορολογική δήλωση

Ποιες είναι οι αλλαγές που περιλαμβάνει η νέα δήλωση

Αναρτήθηκε: 13.03.17

Η αντίστροφή μέτρηση για την έναρξη υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων έχει ξεκινήσει. Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται στην τελική ευθεία της οριστικοποίησης της μορφή της φετινής φορολογικής δήλωσης και οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής μετά το Πάσχα.

Διαβάστε Περισσότερα